Čočková polévka s medvědím česnekem (veganská a bezlepková)

Konečně nastal čas v roce, kdy můžeme začít vařit s čerstvými bylinkami, květinami i plevelem! Já jsem si v posledních letech oblíbila medvědí česnek, který roste opravdu skoro všude. Je velmi chutný, zdravý a zadarmo! Moje oblíbená kombinace :-)




CO BUDETE POTŘEBOVAT?

pozn. tento recept je pouze inspirací, má nekonečně podob a určitě se nenechte odradit, pokud jednu, dvě ingredience nemáte. Například umeocet není nutný, stačí osolit a přidat pár kapek citrónu (i když je do této polévky opravdu vynikající).


červenou čočku

cibuli, česnek

mrkev

medvědí česnek

šťávu z citrónu

koriandr

mořské řasi nori (volitelné)


POSTUP

Usmažíme cibulku a česnek na oleji, přidáme zeleninový vývar/vodu (cca O,5 litru), osolíme a přidáme červenou čočku (cca 200 gramů). Do polévky také přidávám trochu řas nori, aby čočka nenadýmala. Nechám vařit 15 mins, přidám nakrájenou mrkev, nakrájený medvědí česnek, petržel a koriandr. Vše povařím ještě 5 mins. Nakonec přidám pár kapek esenciálního oleje Citrón společně s pár kapkami citrónové šťávy a polévka je hotová!


Dobrou chuť a krásné jaro!

Anna