Vynikající makové sušenky bez lepku a cukru

Sladké bez cukru je pro mě a především pro mé děti strašák. Skoro pokaždé, když se pokusím nějaké pečení "ošidit", dopadne to katastrofou. Děti už jsou vůči mým snahám o zdravé pečení ostražité. Nejsem rovněž zastánkyní sugarfree ve všech případech. Nicméně mít pár osvědčených receptů, které jsou zdravější variantou, může být užitečné z mnoha důvodů, např. zdravotní či dietní omezení. A tento recept prošel tou nejtěžší zkouškou, proto si ho dovoluji sdílet.



Co budete potřebovat?

- mletý mák - jedno balení

- dva hrnky ovesných vloček (lze použít bezlepkovou verzi)

- dvě až tři polévkové lžíce kokosového oleje

- lněné semínko či pražené slunečnicové semínko

- čekankový sirup (nebo rýžový) - dle uvážení - dávám do směsi

- datlový sirup - dle uvážení - dávám na sušenky po tom, co jsou upečené

- sušené švestky (nebo rozinky)

- 1 - 2 kapky esenciálního oleje Divoký pomeranč (jako Vaše tajná ingredience)



Postup:

Vše smícháme a přidáme trochu vody, aby se daly vytvořit malé sušenky (velikost a tvar záleží na Vás, čím větší sušenka, tím déle je potřeba ji péct). Pečeme v troubě na 180 C, zhruba 20-30 minut.


Dobrou chuť!

Anna

PS. Děkuji Šárce za výborný recept!

5 zobrazení